SIS Schoonmaak

Nieuws

Hond veroorzaakt keukenbrand.

Op de ochtend van 3 februari 2012 werd SIS Schoonmaak BV opgeroepen om naar Wijchen te komen voor een middelbrand in een woonhuis. Het betrof hier de Kersenstraat 11. Oorzaak brand. "de Hond".

Bewoners waren in de vroege ochtend van huis gegaan voor hun werk. Hun labrador liep vrij door het huis, wat voor hun de gewoonste zaak van de wereld was. In de keuken stond op het keukenblok een plastic bak met hondenbrokken die wellicht door de bewoners vergeten was om op te ruimen. Deze stond kort langs de inductiekookplaat. Wellicht dat de labrador deze bak wilde pakken en heeft hij met één van zijn poten de aan/uittoets geraakt waarbij één of meerdere kookplaten zijn aangegaan. Hoe de bak met brokken eindelijk op de inductie kookplaat is terecht is gekomen weten we niet, maar na een tijdje is de bak met brokken eerst gaan smelten, daarna gaan branden waarbij vervolgens een forse brand ontstond. Rond 08.00 uur werd deze brand door oplettende buren ontdekt en zij waarschuwde direct de brandweer die zeer snel ter plaatse was. Wat als kleine brand begon werd snel omgezet naar middelbrand. Door kordaat en snel optreden van de brandweer was de brand snel onder controle en uit. De labrador was na het voorval in zijn bench gekropen en is door de brandweer uit de woning gehaald. Ondanks dat hij een beetje zwarter was geworden en even met dierenambulance is mee geweest ter controle gaat het met de labrador goed. De schade in de keuken is groot. De rest van de woning had rook- en roetschade. Medewerkers van SIS Schoonmaak BV zijn direct begonnen met alles op te ruimen en is er een plan voor aanpak gemaakt voor het verdere herstel. Voor iedereen die huisdieren heeft; "Let dus op met toetsen van inductie en/of elektrische kookplaten." Voor SIS Schoonmaak BV is dit de 2e melding met huisdieren.

Bekijk ook onze andere nieuwsitems


Certificaat: Salvage
We hebben weer een nieuwe certificaat op zak. Namelijk: Salvage. Dit houd in dat we hebben aangetoond te beschikken over een kwaliteitssysteem voor het realiseren en waarborgen van de kwaliteitseisen.
Certificaat: Nen- en iso 9001:2008
We hebben weer een nieuwe certificaat op zak. Namelijk: Salvage. Dit houd in dat we hebben aangetoond te beschikken over een gedocumenteerd en geïmplementeerd kwaliteitsmangementsysteem conform.
Hond veroorzaakt keukenbrand.
Op de ochtend van 3 februari 2012 werd SIS Schoonmaak BV opgeroepen om naar Wijchen te komen voor een middelbrand in een woonhuis. Het betrof hier de Kersenstraat 11. Oorzaak brand. "de Hond".
Referenties

Rijkswaterstaat

Meer info

LabSC Advies BV

Meer info

Philips
Eindhoven
Meer info