SIS Schoonmaak

Nieuws

Keukenbrand Sternlaan 4 te Vlijmen.

Woensdagavond 30 maart, rond 18.00 uur, werd er weer een beroep gedaan op de diensten van SIS Schoonmaak BV. Ook nu werd de dienstdoende coördinator van SIS Schoonmaak BV op geroepen door Stichting Salvage.

Het betrof een keukenbrand op de Sternlaan 4 te Vlijmen. Brand is vermoedelijk ontstaan in de vaatwasser. Bewoonster (66 jaar) van het pand zat op het moment van de brand in de woonkamer naar haar favoriete tv programma te kijken, en had in eerste instantie niets in de gaten. Achteraf, na gesprek met één van haar kinderen, blijkt dat ze toch veel geluk heeft gehad. “Normaal doet ze altijd een middagdutje, maar deze keer niet.” Gelukkig heeft ze het woonhuis veilig kunnen verlaten. Nadat het alarmnummer was gebeld, de brandweer snel ter plaatse was, was ook de brandhaard snel onder controle. Na een laatste veiligheidsinspectie van de brandweer, en het inschakelen van Stichting Salvage, vertrok de brandweer richting hun kazerne. Ondanks snel handelen van de buren en brandweer kon ook nu niet worden voorkomen dat de keuken ernstige schade had opgelopen en waren de overige ruimten van de woning zeer sterk vervuild door roetschade. De door SIS Schoonmaak BV op geroepen specialisten (3 in getal), waren rond 19.30 uur ter plaatse en werd er met de coördinator van Stichting Salvage een plan van aanpak gemaakt en konden de werkzaamheden worden uit gevoerd zoals afgesproken. Één van de ramen uit de keuken was gesprongen en moest worden afgeschot. Het bluswater uit de woning verwijderen, audio – en visueel apparatuur veiligstellen alsmede het grote 6-pits gasfornuis en diverse schilderijen en wandborden. Ook is de ruimte rondom de brandhaard, zo goed als dit mogelijk was, opgeruimd zonder de sporen van de veroorzaker, de vaatwasser (waarschijnlijk kortsluiting), te verwijderen. Wellicht dat er later nog een onderzoek zal plaatsvinden naar de werkelijke oorzaak. Rond 23.30 werden de werkzaamheden afgerond en konden de opgeroepen specialisten, moe maar voldaan naar hun bed toe. Wellicht wachtend op de volgende oproep.

Bekijk ook onze andere nieuwsitems


Certificaat: Salvage
We hebben weer een nieuwe certificaat op zak. Namelijk: Salvage. Dit houd in dat we hebben aangetoond te beschikken over een kwaliteitssysteem voor het realiseren en waarborgen van de kwaliteitseisen.
Certificaat: Nen- en iso 9001:2008
We hebben weer een nieuwe certificaat op zak. Namelijk: Salvage. Dit houd in dat we hebben aangetoond te beschikken over een gedocumenteerd en geïmplementeerd kwaliteitsmangementsysteem conform.
Hond veroorzaakt keukenbrand.
Op de ochtend van 3 februari 2012 werd SIS Schoonmaak BV opgeroepen om naar Wijchen te komen voor een middelbrand in een woonhuis. Het betrof hier de Kersenstraat 11. Oorzaak brand. "de Hond".
Referenties

Minkels

Meer info

Philips
Eindhoven
Meer info

LabSC Advies BV

Meer info